Summer Vacation :Kythnos


Γεια σας αγαπημένοι μου! Εύχομαι όλοι να περάσατε ένα όμορφο καλοκαίρι και να έχετε γεμίσει τις μπαταρίες σας! Βέβαια ο καιρός ακόμη είναι φανταστικός και μας επιτρέπει να κάνουμε εξορμήσεις στα νησιά μας, πριν το φθινόπωρο κάνει αισθητή την παρουσία του. Εγώ φέτος επισκέφθηκα την Κύθνο ή αλλιώς Θερμιά όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, λόγω των περίφημων ιαματικών πηγών που βρίσκονται στο γραφικό οικισμό των Λουτρών. Σε μόλις 1,5 ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου φτάνετε στο Μέριχα, το κύριο λιμάνι της Κύθνου και μπροστά σας ξεδιπλώνεται η κυκλαδίτικη ομορφιά.


Λιτό τοπίο, όμορφες δαντελωτές παραλίες, αμέτρητα σκόρπια εξωκκλήσια, γραφικοί οικισμοί.


Στην Κύθνο υπάρχουν δύο χωριά :η Χώρα και η Δρυοπίδα. Η Χώρα ξεχωρίζει για τα άσπρα της σοκάκια, τις βουκαμβίλιες , τα μαγαζάκια  και τη ζωντάνια της. 

Χώρα


Η Δρυοπίδα είναι ένα πανέμορφο γραφικό χωριό και είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ. 

Δρυοπίδα

Αν επισκεφθείτε το χωριό μην παραλείψετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για μια βόλτα στο σπήλαιο Καταφύκι, ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ελλάδας με δαιδαλώδεις λαβυρίνθους που κοσμούνται από σταλακτίτες και σταλαγμίτες και σε αυτό έβρισκαν καταφύγιο οι κάτοικοι του νησιού κατά τη διάρκεια των πειρατικών επιδρομών.

Σπήλαιο Καταφύκι 

Η Παναγία Κανάλα με την ομώνυμη εκκλησία θα σας ανταμείψει με την υπέροχη θέα και τα τυρκουάζ νερά. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Κανάλας αγιογραφήθηκε από τον ιερέα Εμμανουήλ Σκορδίλη τον 17ο αιώνα και αποτελεί εξαιρετικό έργο της Κρητικής Σχολής. Τον Δεκαπενταύγουστο εκεί γίνεται το μεγαλύτερο πανηγύρι στην Κύθνο και στις εκδηλώσεις συμμετέχει και το πολεμικό ναυτικό.

Παναγία Κανάλα

Τα Λουτρά είναι ένα μικρό λιμανάκι με πολλά εστιατόρια, καφετέριες, ταβερνούλες και υπέροχη παραλία. Ότι πρέπει δηλαδή για τη διαμονή σας. Εγώ επέλεξα το Kythnos Bay Hotel https://hotelkythnosbay.gr/ που βρίσκεται σε αυτό τον οικισμό. Ένα ξενοδοχείο σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον ,με χώρους υψηλής αισθητικής που σε χαλαρώνουν και σε βάζουν αμέσως σε κλίμα διακοπών, σε εξαιρετική τοποθεσία, με τέλειο πρωινό , άψογη εξυπηρέτηση και φιλοξενία που με άφησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Kythnos Bay Hotel

Boutique στο Kythnos Bay Hotel 

https://hotelkythnosbay.gr/

Στα Λουτρά αξίζει να επισκεφθείτε το Υδροθεραπευτήριο ή να βουτήξετε στην άκρη της παραλίας των Λουτρών όπου καταλήγουν οι ζεστές ιαματικές πηγές και συναντούν τα πεντακάθαρα νερά της παραλίας.

Οικισμός Λουτρά 

Η Κύθνος φημίζεται για τις πολλές παραλίες και τους κολπίσκους με τα κρυστάλλινα νερά και τη φυσική σκιά που χαρίζουν τα αλμυρίκια. Μετά το λιμάνι του Μέριχα με κατεύθυνση προς τη Χώρα θα συναντήσετε τις οργανωμένες παραλίες του νησιού που είναι τα Μαρτινάκια, η Επισκοπή και η Απόκρουση που είναι όλες μεγάλες και με ψιλή άμμο. Η παραλία των Λουτρών είναι πιο μικρή αλλά οι ιαματικές πηγές που καταλήγουν εκεί είναι κάτι μοναδικό. Στον πευκόφυτο οικισμό της Παναγίας Κανάλας απλώνονται οι κόλποι της Μεγάλης Άμμου, το Αμμουδάκι, και οι Αντώνηδες.

Παραλία Μεγάλη Άμμος

Η πιο εντυπωσιακή, αδιαμφισβήτητα ,παραλία της Κύθνου είναι η Κολώνα, καθώς μια λωρίδα άμμου χωρίζει τη θάλασσα στη μέση και δημιουργούνται δύο αμμουδιές, αξίζει να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα σε αυτή την παραλία, είναι μαγευτικό.




Παραλία Κολώνα 

Ένα ακόμη πλεονέκτημα το νησιού είναι ότι οι αποστάσεις είναι μικρές και αυτό βοηθά ώστε να δείτε περισσότερα μέρη. Οι επιλογές στο φαγητό είναι απεριόριστες αλλά εγώ ξεχώρισα το Sofrano στο λιμανάκι των Λουτρών με δημιουργική μεσογειακή κουζίνα.

Εστιατόριο Sofrano 

Τον Κούτσικο με παραδοσιακά φαγητά.

Ταβέρνα Κούτσικος


Και το ένα και μοναδικό ταβερνάκι στον οικισμό Λεύκες που είναι δίπλα στη θάλασσα και έχει τέλεια παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά ,όπου και αν πάτε να φάτε να δοκιμάστε οπωσδήποτε σφουγγάτα.

Ταβερνάκι στον οικισμό Λεύκες

Η Κύθνος είναι ένα νησί που σε κερδίζει με την απλότητα και τη φιλοξενία. Οι άνθρωποι είναι ζεστοί, φιλικοί και ευγενικοί. Οι χαλαροί ρυθμοί και η ηρεμία που αποπνέει το νησί είναι αυτό που με έκανε να πω ότι θα το επισκεφθώ ξανά σύντομα.
Σας αποχαιρετώ με αυτό το υπέροχο ηλιοβασίλεμα!


Μέχρι το επόμενο post σας φιλώ!
Με αγάπη,
Mrs Stylefire

Location: Κύθνος

Photos:Chris Pappos 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου